logo
order a project
+971 4 215-48-54

Architectural project of a country house in the forest

Power of synergy: a house in a forest thicket
Private architecture is all about a search. It is necessary to work out widely, without prejudice, considering each possible way to implement the expectations of customers. And then choosing the best option. In Studia 54 projects, the source of inspiration is often the initial data: the building reflects the mood and atmosphere of the environment, and this represents the synergy of unity. A new project is located in the forest thicket of the Moscow region. The customers wanted the maximum integration of the building into nature. There were certain difficulties of the site: it is quite gloomy because of the dense forest, it is cool even in summer, and there is a lack of natural lighting. However, the architects of Studia 54 are renowned for transforming difficulties into advantages.
media_img_content
The sunken hearth in the courtyard

To solve the problem of insolation, the house is planned around the courtyard. It is placed so that you can catch both morning and evening rays of the sun. The sunken hearth is responsible for the heat: it is made with a reference to the traditional Japanese irori. The hearth is surrounded by a sofa group, bonsai enlivens the space. The floor and steps are decorated with wood and harmoniously illuminated so that everything contributes to the intimacy and comfort of the outdoor lounge area.

media_img_content
The panoramic windows of the first floor move apart and let you enjoy both areas of the house and the courtyard

The ways out to the courtyard are decorated with sliding stained-glass windows: in summer they can be hidden. It erases all the boundaries between home and nature. And on cool days, stained glass windows work as walls with panoramic views, when you can simultaneously enjoy the comfort of a warm room and the beauty of the surrounding space.

media_img_content
The sculpture on the water, the canopy with metal decor and the path leading to the winter garden

The facade is decorated not only with the usual materials like natural wood and stone, but also with thick, solid metal sheets. This is how ancient and modern, artificial and natural are combined — a symbiosis that makes this house unique and impressive. Metal is also used as a decoration of the water area. The sculpture on the water stylistically echoes the metal trim of the canopy which covers the path to the winter garden. The contrast between the brutality of metal sheets and the tenderness of plants in the garden illustrates the general mood of the residence: beauty is in contradiction, in diversity, in a variety of forms and richness of content.

we will call you back, answer your questions and will find the solution for any task you have
Discussion of the project does not oblige you to anything: we will tell you about ourselves and options for implementing your ideas, and you will decide on cooperation.
send
By clicking on the “send” button, I agree to the terms of the privacy policy